Levenskracht

Hoewel deze periode het middelpunt van de lente is, voelt het buiten nog niet altijd zo aan. Koude ochtenden, zomerse middagen met ook herfstige buien. Het weer gaat alle kanten op, toch gonst het van het leven buiten. De levenskracht in de natuur is volledig ontwaakt. Bloesems en bloemen worden druk bezocht door insecten die zorgen voor bevruchting.

Ook bij ons ontwaakt de levenskracht. De vruchtbaarheid van de natuur vinden we terug in onze diepgaande gevoelens, en heeft te maken met onze ontwikkeling. Geen rustig vaarwater, maar een kleine chaos, net als het weer, wispelturig en afwisselend. Het is een magische tijd waarin in die kleine chaos innerlijke creaties een weg naar buiten kunnen vinden om zich zo te manifesteren in de buitenwereld.

Daarbij is het belangrijk om boven je ego (je lage natuur) uit te stijgen, zaken vanuit een hoger perspectief te zien en daarmee te handelen vanuit je hoge natuur. Soms zijn we niet bewust van onze kracht. Iedereen heeft een unieke potentie om iedere situatie aan te kunnen. Doorzettingsvermogen maakt dat je trouw bent aan je ware gevoelens en tevens praktisch handelt.

De weg van de innerlijke creatie naar buiten kan soms voelen als een worsteling, met jezelf, met je omgeving. Wees niet bang, op de modder van je worstelingen wortelt je lotus.

 

 

Picture sources: my own,buddhabe.tumblr.com, Paweł Pluciński,Brian Cuttaz

 

Eva Sophie Rederikhoff
evasophier@gmail.com
Geen reactie's

Geef een reactie