LESSEN – WORKSHOPS – TRAININGEN

Trainingen & Workshops

 

Workshops & trainingen, met of zonder Yoga, privé of zakelijk zijn op aanvraag, in Engels of Nederlands. Hierbij zijn verschillende mogelijkheden.

Evolve – the program

You are what you repeatedly do – Aristotle

We bestaan grotendeels uit gewoonten. Die gewoonten ontstaan al vroeg in de kindertijd. Je baan, vrienden en zelfs je ontbijt keuze van vanmorgen zijn allemaal resultaat van opgebouwde inprentingen en patronen. Sommige inprentingen achtervolgen je als cookies op het internet, hoe irritant is dat?

Gelukkig zijn we niet onze driften, zoals Freud ooit zei. Om te groeien is beweging nodig, en om te bewegen is er interruptie van sommige gewoontes nodig. Brain training en meditatie met of zonder yoga helpen je daarbij.

The greatest discovery you‘ll ever make,
Is the potential of your own mind

Braintraining

Om inzicht te krijgen in  onze gewoontes en gedachten verkennen we in deze training het bewustzijn, de rol van ons brein en de hersengolven.

Het onderbewuste en het zenuwstelsel spelen hier een grote rol. In de training leer je de hersengolven te observeren en te beïnvloeden, anderzijds ook het zenuwstelsel te ontspannen en deze samen te laten werken in meditatie.

Zondag 27 september 11.00-14.00

Braintraining deel 2 “refresh & practice”

Zondag 27 september 15.00-18.00

Zondag 18 oktober 14.30-17.30

Locatie: Yogadreams Zaandam

Stress less

Stress heeft een slechte reputatie gekregen afgelopen jaren. Stress is echter nuttig en heeft ons in de evolutie ver gebracht. Hoe herken je nu de nuttige vorm van stress en hoe herstel en reset je je zenuwstelsel? In deze training/workshop kijken we naar de werking van het zenuwstelsel, fysiologische reacties van het lichaam op (chronische) stress, de automatische piloot en uiteraard beoefenen we de beïnvloeding hiervan.

Evolve programma’s kunnen worden afgestemd op aanvraag zowel qua inhoud als duur. Prijs op aanvraag.

Essentie van Yang

Maak kennis met de grondbeginselen/essentie van yoga
en haal nog meer energie, ontspanning, groei, plezier en bewustzijn uit je yoga practice.

Yang yoga komt voort uit de hatha yoga. Hatha yoga kenmerkt zich door de beoefening van asanas. In de deze yogahoudingen breng je niet slechts je lichaam in een vorm, maar is de vorm instrumenteel om in je lichaam te komen. Tempo, dynamiek en benadering maakt de benadering Yin of Yang.

 

Yin en Yang zijn relatief, maar in de yogales zal in de yang de benadering op de spieren liggen (yang weefsel) en in een Yin les op bindweefsel (fascia, ligamenten- yin weefsel). In beide houden we rekening met het feit dat ieder lichaam een uniek skelet heeft en vormen dus van elkaar zullen afwijken. Daarom richten we ons in deze cursus niet zozeer op de vorm, maar meer op de functie van de houding.

 

Dat doen we aan de hand van het onderzoeken van houdingen en bewegingen vanuit de functionele bewegingsleer en de 3 anatomische vlakken, en yoga filosofie. Een mooie basis om jouw practice te verdiepen en nieuwe lagen van jezelf te ontdekken. De workshop bestaat uit 3 delen.

Vrijdag 25 september, 2 en 9 oktober 19.00-21.00 uur

of

Zondag 22, 29 november en 6 december

Locatie & aanmelden Yogadreams

Yoga Stijlen

 

Welke vorm bij jou past kan heel bepalend zijn. Maar om niet te verdwalen in de vorm is het belangrijk om te weten dat alle stijlen en vormen van Yoga waarin we houdingen beoefenen behoren tot Hatha Yoga.  Tempo, dynamiek en benadering maakt dat er eindeloos gevarieerd kan worden en soms de stijlen als paddenstoelen uit de grond schieten.

 

Naast dat ik filosofie, anatomie en fysiologie de belangrijkste pijlers vind voor de Yoga practice, is het goed om de begrippen Yin en Yang te kennen.

 

Yin & Yang

 

Yin en yang zijn Chinese begrippen die verwijzen naar twee tegengestelde, maar samenwerkende principes of krachten waarvan alle aspecten van het leven en het universum doordrongen zijn.

In de benadering van yoga houdingen (asana’s) kan de nadruk gelegd worden op Yin (verstilling, verkoeling) of Yang (kracht, warmte, dynamiek)

Het een sluit het ander niet uit: Yin en Yang gaan altijd samen, Het zwarte stipje in het wit en het witte stipje in het zwart. Zonder dag geen nacht en zonder licht geen duister. Yin en Yang zijn relatief, maar in de yoga les zal in de yang de benadering op de spieren liggen (yang weefsel) en in een Yin les op bindweefsel (fascia, connective tissue, ligamenten, pezen, banden, gewrichten- Yin weefsel) waarbij over het algemeen langer in een houding wordt gebleven.

 

Yogalessen & teacher trainingen

Mijn les schema varieert, naast bedrijfs yoga lessen zijn er lessen op aanvraag (groep) of privé.

Daarnaast ben ik docent filosofie en Yoga anatomie & fysiologie van de Yin Yoga en Vinyasa teacher training 200 RYT bij Yogadreams in Zaandam en Yogaplace Maastricht.
Ik neem de studenten mee op een chronologische reis van het ontstaan van de yoga pad, daarbij staan we stil bij bepaalde belangrijke personen en perioden.

Eeuwige nieuwsgierigheid brengt mij ook naar de Psychologie en de Neurobiologie, de werking van onze mind en lichaam en het directe verband met de Yoga practice.

Dat Yoga uit India komt weten de meeste mensen wel, maar hoe heeft deze leer zich ontwikkeld, vermengd en verspreid in de geschiedenis? We duiken de geschiedenis in, ontkrachten wat mythen en uiteraard bestuderen we het achtvoudige Yoga pad.

Voor vragen over mijn lesrooster, trainingen, workshops of lessen:

hi@yogarevalution.nl