LESSEN – WORKSHOPS – TRAININGEN

Trainingen & Workshops 

Workshops & trainingen, met of zonder Yoga, privé of zakelijk zijn op aanvraag. Hierbij zijn verschillende mogelijkheden.

Evolve – the program

You are what you repeatedly do – Aristotle

We bestaan grotendeels uit gewoonten. Die gewoonten ontstaan al vroeg in de kindertijd. Je baan, vrienden en zelfs je ontbijt keuze van vanmorgen zijn allemaal resultaat van opgebouwde inprentingen en patronen. Sommige inprentingen achtervolgen je als cookies op het internet, hoe irritant is dat?

Gelukkig zijn we niet onze driften, zoals Freud ooit zei. Om te groeien is beweging nodig, en om te bewegen is er interruptie van sommige gewoontes nodig. Brain training en meditatie met of zonder yoga helpen je daarbij.

Evolve programma’s kunnen worden afgestemd op aanvraag zowel qua inhoud als duur van 3 sessies tot 13 weken. Prijs op aanvraag.

Voor vragen over mijn lesrooster, trainingen, workshops of lessen:

hi@yogarevalution.nl

Yoga Stijlen

 

Welke vorm bij jou past kan heel bepalend zijn. Maar om niet te verdwalen in de vorm is het belangrijk om te weten dat alle stijlen en vormen van Yoga waarin we houdingen beoefenen behoren tot Hatha Yoga.  Tempo, dynamiek en benadering maakt dat er eindeloos gevarieerd kan worden en soms de stijlen als paddenstoelen uit de grond schieten.

 

Naast dat ik filosofie, anatomie en fysiologie de belangrijkste pijlers vind voor de Yoga practice, is het goed om de begrippen Yin en Yang te kennen.

 

Yin & Yang

 

Yin en yang zijn Chinese begrippen die verwijzen naar twee tegengestelde, maar samenwerkende principes of krachten waarvan alle aspecten van het leven en het universum doordrongen zijn.

In de benadering van yoga houdingen (asana’s) kan de nadruk gelegd worden op Yin (verstilling, verkoeling) of Yang (kracht, warmte, dynamiek)

Het een sluit het ander niet uit: Yin en Yang gaan altijd samen, Het zwarte stipje in het wit en het witte stipje in het zwart. Zonder dag geen nacht en zonder licht geen duister. Yin en Yang zijn relatief, maar in de yoga les zal in de yang de benadering op de spieren liggen (yang weefsel) en in een Yin les op bindweefsel (fascia, connective tissue, ligamenten, pezen, banden, gewrichten- Yin weefsel) waarbij over het algemeen langer in een houding wordt gebleven.

 

Yogalessen & teacher traingen

 

Mijn les schema varieert, naast bedrijfs yoga lessen zijn er lessen op aanvraag (groep) of privé.

Momenteel geef ik filosofie en Yoga anatomie & fysiologie les in de Yin Yoga teacher training 200 RYT bij Yogadreams in Zaandam.

In januari is er een Yin teacher training 200 RYT gestart in Noord-Brabant waar ik dezelfde onderdelen verzorg. Een mooie samen werking met Sanne Blom, Ingrid Groot en Myrna van Kemenade.